Čudežni dotik živali

Pravijo, da je pes človekov najboljši prijatelj. Pa ste vedeli, da je tako tudi z mačkami, konji, zajci, ptiči, kozami in celo osli? Vse živali s svojo prisotnostjo in značajskimi lastnostmi vplivajo na boljšo samopodobo otrok in mladostnikov, meni psihologinja Maksimiljana Marinšek, ki se s terapijo s pomočjo živali v Naklem pri Kranju ukvarja že štiri leta. "Ne znam si predstavljati življenja brez živali in to, da z njimi lahko nekomu pomagam, me izpopolnjuje," pravi.

Pes je za terapijo z živalmi najbolj primeren

O zdravljenju s psi smo se pogovarjali z mag. Maksimiljano Marinšek, psihologinjo, ki se ukvarja s komparativno psihologijo in pripravlja doktorat iz terapije s pomočjo živali, ter prof. dr. Maksom Tušakom z oddelka za klinično psihologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Skupaj sta napisala knjigo Človek-žival, zdrava naveza, ki predstavlja začetek tovrstne literature v Sloveniji.

Prašički so pametni, radovedni in hitro se učijo

Psihologa, psihoterapevta, doktor in diplomirana psihologinja, oče in hči - Maks Tušak in Maksimiljana Marinšek se že približno deset let ukvarjata s terapijo z živalmi. Ta čas imata na posestvu na Gorenjskem približno petdeset živali. Z njihovim sodelovanjem pomagata ljudem, največ otrokom, pri odpravljanju raznovrstnih težav.

UA-16522301-3